Alles wat je moet weten over

Ademwerk

Ademwerk is diepgaand proces werk

Het is een actieve manier van werken met de adem waarmee we lichaam en geest met elkaar verbinden.

Met ademtraining vergroot je de ademcapaciteit die we merendeels maar slechts voor 30% benutten. 

We zijn ons maar weinig bewust dat we invloed hebben op onze ademhaling omdat het natuurlijk en als vanzelf gaat. We ervaren allemaal wel eens stress van werk, gezin, haastig leven en andere onvoorziene omstandigheden. De meeste mensen van ons ademen daardoor te oppervlakkig (oxidatief ademen) en ademen via de borst, waardoor we te weinig zuurstof afgeven aan onze cellen en daardoor ben je vaak moe, lusteloos, zelfs depressief, ervaar je stress, angsten, hyperventilatie, kan je paniekstoornissen ontwikkelen en ziekten krijgen de kans te ontstaan.

Lees het hele verhaal
Proberen?

Doe een ademsessie met Karen en ervaar het zelf!

Meer over ademsessies
het hele verhaal

Je ademt zoals je leeft

Wanneer je onbewust altijd in een te hoge ademhaling zit, ieder minuut van het uur de hele dag door, dan ben je altijd in opperste staat van paraatheid waardoor je in een doorlopende staat van stress verkeerd. Met alle bovenstaande genoemde gevolgen van dien. Dit noem je een disfunctioneel adempatroon.

Je ademt zoals je leeft, niets is minder waar

De ademhaling spiegelt precies hoe je in het leven staat.

Ben je gestrest, dan adem je sneller en hoger in je borst.
Ben je angstig, dan stop je met ademhaling, zet je je spieren vast.
Ben je tevreden en ontspannen, dan adem je rustiger en voller, naar je buik toe enz..

Je autonome zenuwsysteem zorgt ervoor dat dit allemaal vanzelf gaat. Onbewust.

Het goede nieuws is dat je wel degelijk totaal je ademhaling kan trainen en controleren om hiermee zelf ten alle tijden je staat van zijn kan bepalen. Met als gereedschap je eigen ademhaling.

Je ademt jezelf dan van angst naar vertrouwen

Van onzeker naar zelfverzekerd
Van hardheid naar zachtheid
Van onrust naar rust
Van overleven naar leven

Met ademwerk train je de ademhaling om deze zo optimaal mogelijk en op de juiste manier te benutten.

Door bewust verbonden te ademen krijg je toegang tot het onderbewuste en daarmee verander je de neurale paden. Je herprogrammeert het ademcentrum.

Door het parasympathisch systeem aan te zetten ga je van ‘angst-alertheid’ naar veiligheid. De parasymphaticus beïnvloed de organen zodanig dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Door dit veel te doen, te trainen (ook wel je nervus vagus, je linker hersen zenuw) leer je je zenuwstelsel te beheersen.

Lichter door het leven

Met een goed functionerend adempatroon leer je zelf invloed uit te oefenen op het autonome zenuwstelsel waardoor je emotionele blokkades opruimt, weer meer energie krijgt, ontspanning gaat ervaren, diepe verbinding met je zelf en veel lichter door het leven gaat.