ervaar de kracht van ademen tijdens een

Ademsessie

Wat doen we bij een ademsessie?

Voorafgaand aan de sessie vindt een intakegesprek plaats. Coaching is persoonlijk en op maat gemaakt.

Hierin kijken we waar je behoeften liggen.

Ik neem een persoonlijk ademanalyse bij je af zodat ik kan zien hoe je ademt, daar kan ik een hoop uit aflezen zodat ik een gepaste sessie kan inzetten. Ik werk voornamelijk met de ‘ Verbonden ademhaling’. De verbonden ademhaling is een techniek waar bij je de inademing aan de uitademing vastplakt en de pauzes weg laat en zo een open ademhaling activeert.

Wanneer de ademhaling  geopend is heb je toegang tot het onderbewuste en kan het lichaam vrij gemaakt worden van opgeslagen spanning, trauma en emoties zodat je lichaam zich kan gaan ontspannen. 

Met behulp van body mapping’ haptonomische aanrakingen/acupressuur en mijn stem begeleid ik je de sessie door. 

Ik geef je makkelijke toepasbare tools, ademoefeningen mee voor in het dagelijkse leven die je in elke gewenste situatie of moment kan toepassen. 

Het is een krachtige techniek waarbij je op meerdere lagen in je systeem werkt. 

Lees verder

1 op 1 Ademsessie

Duur

1 ½ tot 2 uur

Locatie

Haptomotion | Niasstraat 5G in Amsterdam
NB. Ook mogelijk via zoom

Kosten

150,00 incl. btw per sessie

Boek een sessie!

Voorwaarden

Afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht.

Proberen?

Doe een ademsessie met Karen en ervaar het zelf!

Meld je aan via de mail

Of stuur een Appje

WhatsApp Mij
De Verbonden ademhaling

Zo krachtig is de adem

Fysiologisch

Activeer je door de Verbonden ademhaling het para sympathisch systeem . Dit is je ‘rest and digest’ via de Nervus vagus zenuw waardoor je letterlijk je zenuwsysteem tot rust brengt, je pH waarde terug in balans brengt, ontgift, ontzuurt en je versterkt het immuunsysteem. Je bouwt ademconditie op.

Emotioneel

Emotioneel gezien krijgt het lichaam de gelegenheid om naar de plaatsen te ademen waar spanningen en emotionele blokkades en trauma zich langdurig hebben opgeslagen. Deze worden als het ware meegenomen door de ademhaling en kunnen eindelijk ontladen zodat er weer ruimte ontstaat en het lichaam weer gaat ontspannen.

Spanning of lading- de herinnering van ons lichaam aan de gebeurtenis- zetten we vast in spieren en bindweefsel en cellen. Dit noemen we een blokkade. Een blokkade kun je zien als stilstaande letterlijk geblokkeerde energie die vastzit in je lijf en daarmee het systeem vervuilt.

Opgeslagen emoties zorgen voor spanning en opgestapelde spanning leidt tot een burn-out.

Een grote fysieke als emotionele schoonmaak

Met de verbonden ademhaling ademen we dus letterlijk de spanning uit je lijf en je ademt je systeem vrij van alle oude bagage die je niet meer nodig hebt. Je kunt het zien als een grootste zowel fysieke als emotionele schoonmaak.

Er wordt niet voor niets gezegd, dat 1 ademsessie soms gelijk staat aan 10 jaar praat therapie. Omdat tijdens het praten je elke keer praat over wat je al weet om tot de onderliggende kern van het probleem te komen. Met de BVA adem je je rechtstreeks vanuit het onderbewuste naar die kern.

Het lichaam openbaart jou wat je echt nodig hebt. Met behulp van de adem. 

Spiritueel

Spiritueel gezien gezien werkt de verbonden ademhaling als een ‘Shortcut’ naar wie je werkelijk bent. De diepste verbinding met je zelf vanuit een ongelimiteerd bewustzijn, De kern. Wat heb je nodig om nog meer vanuit jouw werkelijk potentieel te leven.
Wat wil jij werkelijk in dit leven. Wie ben jij. Je inzichten worden helder en duidelijk waardoor je betere keuzes maakt, je zintuigen versterken zich. De Verbonden ademhaling wordt vaak vergeleken met een Ayuvaska ervaring. Maar dan zonder de Ayuvaska.